KİLİS / MERKEZ - Refik Halit Kertmen Ortaokulu

Refik Halit Kertmen Ortaokulu

Adres
OYLUM MAH. ŞEYH İZZETTİN CAD. KILIS MERKEZ REFIK HALIT KERTMEN ILKOKULU BLOK NO: 31 İÇ KAPI NO: 1 MERKEZ / KİLİS
Vizyon
Bilimin farkında olan, değişime ve gelişime açık,öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden değerlerini yaşayan ve yaşatan,hoşgörü sahibi,kendine güvenen katılımcı,çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Biz; Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda;Milli Eğitimin temel ilkelerine uygun olarak eğitim öğretimi gerçekleştirmek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; bayrağını, devletini, ailesini ve çevresini seven bireyler yetiştirmek;kendisinin ve çevresinin bilgi ve kültür seviyesini yükseltecek kapasitede gelişimini sağlamak; Öğrencilere ve velilere eğitimin günümüzdeki önemini ve vazgeçilmez olduğunu kabul ettirip, öğrencilerin başarı düzeyini il ve çevre bazında arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Dürüstlükten ayrılmayan,doğru söyleyen, insanlarla iyi ilişkiler kuran,Vatanını ve Milletini seven saygılı,sorgulayan öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.
Başarılar
Son 2 yılda Anadolu Liselerine 14 öğrenci yerleşti. Beyaz Bayrak ve Beratı alan 5 okuldan birisiyiz. En çevreci okul beratı ve plaketi aldık.(İl ikincisi) Atletizm yarışmalarında iki yıldır il birincisi olarak ilimizi temsil ediyoruz. Halk oyunlarında son üç yıldır dereceye giriyoruz.
Kaloriferli
Şehir içi dolmuş